Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30917

Ingredience

800 g Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
1000 g Jehněčí plec
290 g Mouka pšeničná hladká T 650
270 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 443kJ
14% Sacharidy 49 g
67% Tuky 50 g
24% Sodík 477 mg
77% Bílkoviny 43 g

Jehněčí pie postup přípravy receptu:

1

Z 250g mouky, 200g másla, 2 špetek soli a vejce vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu.

2

Cibuli a petržel pokrájíme.

3

Maso nakrájíme na 2cm velké kousky.

4

Olej necháme rozehřát, maso na něm osmažíme společně s hrstí pokrájené cibule.

5

Osolíme a opepříme a necháme smažit 20 minut.

6

Přilijeme vývar a přiklopené dusíme dalších 25 minut.

7

Maso a cibuli vyjmeme a omáčku zahustíme zbylou moukou a máslem.

8

Za stálého míchání necháme 5 minut povařit, poté odstavíme.

9

Zapékací formu naplníme masem a cibulí, zalijeme omáčkou a formu překryjeme plátem těsta.

10

Vprostřed vykrojíme do těsta kolečko, kterým bude unikat pára.

11

Potřeme vaječným bílkem.

12

Pečeme 40 minut při 190°C.

13

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept