Osmažená telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osmažená telecí játra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Játra telecí |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 154 mg
53% Bílkoviny 30 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 511,0mg |
Draslík | 462,6mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osmažená telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Játra osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném másle s olejem. |
2 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |