Paella s kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella s kachním masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31077 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené sterilované |
800 g | Kachní prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
9 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
40 g | Pomerančová kůra |
100 ml | Pomerančová šťáva |
200 g | Rajčata |
300 g | Rýže Arborio |
3 g | Šafrán |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
60 ml | Voda pitná |
1,4 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 830,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pomeranče, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella s kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Šafrán v misce zalijeme horkou vodou. |
2 | Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později. |
3 | Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty. |
4 | Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků. |