Recept

Houbový bujon s pravými hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31093

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Česnekové máslo
Bujon z hub [30579]
1 polévková lžíce Celer - nať
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Houby sušené
3 ks Jalovec
200 g Karotka baby
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 797kJ
13% Sacharidy 48 g
25% Tuky 19 g
51% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Houbový bujon s pravými hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé bílé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

V hrnci rozpustíme česnekové máslo a hřiby krátce podusíme, pak je osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, 2 špetkami chilli, promícháme a zalijeme houbovým bujonem. Pomalu vaříme 5 minut.

3

Každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou a podáváme.

4

Bujon z hub [30579]:

5

Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.

7

Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.

8

Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.

9

Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.

10

Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept