Salát ze zelí a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze zelí a jablek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 3112 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 258,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 122,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze zelí a jablek postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet. |
2 | Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí. |
3 | Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům. |
4 | Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí. |
5 | Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou. |