Conchiglie s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s mořskými plody
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31367 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
8 ks | Hřebenatka |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
15 ml | Ocet vinný |
75 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Roketa |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Conchiglie |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 517,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hřebenatka, Med včelí, Ocet vinný, Paprika sterilovaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Každou hřebenatku nakrájíme na 3 kousky. Osolíme a opepříme. |
2 | Na zálivku smícháme 60 ml oleje spolu s octem, přidáme nakládanou papriku rozkrájenou na malé kousky a chilli papričky zbavené zrníček a též pokrájené na kousky. Do misky přimícháme ještě prolisovaný česnek a med na dochucení. Vše důkladně promícháme. |
3 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. |
4 | Mezitím v pánvi zahřejeme zbytek oleje s máslem. Když máslo začne pěnit, nasypeme polovinu hřebenatek, za stálého míchání smažíme 2 minuty na prudkém plameni. Poté vyjmeme hřebenatky a necháme je okapat. Stejně osmahneme i zbytek hřebenatek. |
5 | K tekutině, která zbyla po smažení, přilijeme víno a za stálého míchání vaříme na prudkém plameni, až se omáčka vyvaří na pouhých pár lžic. Odstavíme z plotny. |
6 | Na uvařené těstoviny přidáme lístky rokety, hřebenatky, přelijeme omáčkou a zálivkou. Vše promícháme a ihned podáváme. |