Jednoduchý recept

Žemlovka s jablky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31382

Ingredience

200 g Chléb pšeničný (bílý)
10 ml Citronová šťáva
20 g Cukr moučkový
800 g Jablka
60 g Marmeláda meruňková
40 g Máslo čerstvé
50 g Smetana 33% (šlehačka)
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
13% Sacharidy 45 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 230 mg
6% Bílkoviny 3 g

Žemlovka s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, bílý chléb nakrájíme na krajíčky.

2

Jablka pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme cukr, lžíci másla, přilijeme citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Jablka rozmačkáme šťouchadlem a přimícháme meruňkovou marmeládu.

3

Formu na pečení vymažeme máslem, zevnitř obložíme krajíčky chleba a naplníme jablečnou směsí. Zakryjeme zbylými plátky chleba, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35 minut při střední teplotě.

4

Upečenou žemlovku naporcujeme a ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept