Italská sváteční polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská sváteční polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31409 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
400 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
400 g | Salám Boloňský |
5 g | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 244,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Petržel kořen, Salám Boloňský, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská sváteční polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso a salám nakrájíme na tenké plátky. Olej a máslo rozpálíme v pánvi a osmažíme plátky masa asi 6 minut. Osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, jemně posekáme a přidáme k masu. |
3 | Kořenovou petržel a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k masu, všechno okořeníme bobkovým listem a novým kořením. Podlijeme vývarem, necháme táhnout 15 minut. |
4 | Upravíme na talíře a podáváme s chlebem ciabatta. |