Recept

Mořský jazyk s kaštany

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31435

Ingredience

10 g Bazalka
3 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Filé z mořského jazyka
500 g Kaštany jedlé
300 g Mascarpone
5 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 772kJ
17% Sacharidy 61 g
62% Tuky 47 g
33% Sodík 659 mg
82% Bílkoviny 46 g

Mořský jazyk s kaštany postup přípravy receptu:

1

Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.

2

Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.

3

Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.

4

Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.

5

Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.

6

Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept