Dušený celer s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený celer s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31526 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 593,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 899,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený celer s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěný, nahrubo ustrouhaný celer, opepříme, osolíme, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme. |
2 | Po 15 minutách vmícháme přecezený hrášek, promícháme a necháme prohřát. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory nebo rýži.