Roláda květáková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda květáková
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31541 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1,8 dl | Jogurt bílý |
1 ks | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
105 g | Sýr Čedar |
120 g | Sýr tavený smetanový |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 193,9mg |
Draslík | 623,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Řeřicha, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr tavený smetanový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda květáková postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vyložíme pergamenovým papírem. Květák uvaříme v páře, aby byl měkký, opláchneme ho pod studenou vodou a rozmixujeme v mixéru. |
2 | Našleháme žloutky a přidáme ke květáku s 25 g čedaru a 60 g měkkého sýra, hořčicí, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi. |
3 | Do pekáče rozprostřeme směs a pečeme 25 minut při teplotě 190 °C, až získá nazlátlou barvu. |
4 | Pokrájíme řeřichu a několik snítek si schováme na ozdobu. Rozpustíme v pánvi máslo a řeřichu smažíme 3 minuty. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme 2 minuty. Vložíme sýry. |
5 | Upečenou směs vyklopíme na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a necháme unikat 1 minutu páru. Poté stočíme upečenou směs do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru. |
6 | Roládu rozbalíme, celý povrch pokryjeme směsí z pánve a zase srolujeme. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme péci 5 minut. |
7 | Můžeme podávat jak teplou, tak i studenou. |
Poznámka
Květák rozdělíme na růžičky, 25 g čedaru a 60 g taveného sýra použijeme do náplně.