Bramborové vějířky na mangoldu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové vějířky na mangoldu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31611 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Mangold |
15 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Mangold, Paprika červená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové vějířky na mangoldu postup přípravy receptu:
1 | Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky. |
2 | V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme. |
3 | Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. |
Díky za recepty s mangoldem. Musím je teprve vyzkoušet. Ale jinak mangold v jednoduchých receptech už znám a chutná mi.