Tuňáková rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková rajčata
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 31802 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
50 g | Kapary |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 17,4mg |
Draslík | 488,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej chilli, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Zevnitř osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C. |
2 | Rozpálíme olivový olej a podusíme v něm nasekanou cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené kapary, olivy a jemně nasekanou petrželku. |
3 | Přibližně po 3 minutách přidáme tuňáka a strouhanku. |
4 | Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata a posypeme parmazánem. |
5 | Všechno pokapeme olejem a vložíme do trouby na prostřední rošt. Pečeme přibližně 15 minut. |