Kachní prsa na pomerančích a portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na pomerančích a portském víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
720 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 144,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Pepř cayenský, Pomeranče, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Likér Grand Marnier, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na pomerančích a portském víně postup přípravy receptu:
1 | Do masa vetřeme sůl a pepř. Na rozpálené pánvi prsíčka orestujeme cca 8min tučnou stranou dolů. Obrátíme a smažíme dalších 8min. Poté uchováme teplé v troubě předehřáté na 75C. |
2 | Mezitím omyjeme pomeranče, z jednoho nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky nasekáme najemno. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm šalotku. Zaprášíme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Zalijeme vínem, likérem a pomerančovou šťávou a na prudkém ohni zredukujeme tekutinu na polovinu. |
3 | Citronovou šťávu smícháme s pomerančovou kůrou, zeleným pepřem, ochutíme solí, cayenským pepřem a v omáčce prohřejeme plátky pomeranče. |
4 | Prsa nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme. |