Smažená křupavá zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená křupavá zelenina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31829 |
Ingredience
100 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
100 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
100 g | Květák |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
100 g | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 483,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Květák, Kypřicí prášek do pečiva, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená křupavá zelenina postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici. |
2 | Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout. |
3 | Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme. |
4 | Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej. |
5 | K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce. |
Poznámka
2 dl vody teplé