Recept

Telecí hrudí s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31947

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra telecí
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
3 špetka Sůl
1 kg Telecí hruď
2 ks Vejce slepičí
0,3 ks Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
3% Sacharidy 10 g
61% Tuky 45 g
17% Sodík 346 mg
86% Bílkoviny 48 g

Telecí hrudí s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nádivku. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a jemně umeleme. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na dvou lžících másla. V míse promícháme s vymačkanou vekou játra, zchladlou cibuli, muškátový oříšek, špetku soli, špetku pepře, žloutky, posekanou petrželovou nať a vmícháme pevný sníh z bílků.

2

Telecí hrudí očistíme, opláchneme a osušíme. Poté nad žebry rozřízneme otvor, vnitřek kapsy osolíme špetkou soli a plníme připravenou nádivkou. Otvor zašijeme a maso osolíme špetkou soli i po povrchu.

3

V pekáči rozehřejeme sádlo se zbylým máslem, na ně vložíme maso, podlijeme teplou vodou a zhruba hodinu a půl pečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, případně přilijeme vodu.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept