Recept

Králičí stifado s meruňkami a metaxou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31956

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Králičí stehna
100 g Meruňky sušené
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Ouzo - Metaxa Brandy
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
0,3 l Víno červené
3 stroužek Česnek
350 g Šalotka
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 751kJ
13% Sacharidy 46 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 77 mg
95% Bílkoviny 53 g

Králičí stifado s meruňkami a metaxou postup přípravy receptu:

1

Maso nejprve očistíme, odstraníme tuk a zadní laloky. Opláchneme, vložíme do mísy, přdáme rozpůlenou skořici, zalijeme červeným vínem a zakryté uložíme na cca 12h do lednice. Občas promícháme.

2

Poté vyjmeme maso z marinády, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka cca 10min restujeme. Přidáme oloupanou cibuli a česnek a smažíme dalších 10min.

3

Houby očistíme, nakrájíme a nasypeme k masu. Společně restujeme 5min. Poté zalijeme marinádou i se skořicí, vložíme bobkový list, tymián, osolíme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 2h.

4

Mezitím zalijeme meruňky metaxou a necháme je 1h bobtnat. Po této době je přidáme do hrnce i s metaxou, můžeme dolít trochu vody, nakonec vmícháme rajčatový protlak.

5

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Poznámka

čas přípravy je bez doby marinování masa-12h Jako příloha je vhodný např. bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept