Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kostka | Bujón slepičí |
2 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 172,2mg |
Draslík | 527,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Cibule, Jablka, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna potřeme sardelovou pastou, obalíme v mouce a smažíme v tlakovém hrnci na rozpáleném oleji s máslem. Poté maso zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, ustrouhaným jablkem, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec, podlijeme vodou s bujonem. Hrnec uzavřeme a maso dusíme zhruba čtvrt hodiny a maso podáváme. |