Vlámská polévka s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlámská polévka s čočkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 32078 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
80 g | Čočka jedlá |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
1 kg | Rajčata |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Čočka jedlá, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlámská polévka s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme čočku a pod pokličkou necháme zvolna vařit doměkka. Hotovou čočku propláchneme studenou vodou a dáme stranou. |
2 | Rajčata krátce spaříme vroucí vodou. Oloupeme, odstraníme semínka, rajčata najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, během asi 10 minut ji osmahneme. Přidáme rajčata, pesto, vývar, bobkový list a černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut zvolna vařit, dokud veškerá zelenina nezměkne. |
3 | Stáhneme z ohně a necháme ji několik minut vychladnout. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme v hladký krém. Přelijeme ji do hrnce, přidáme čočku a nasekanou bazalku, na mírném plameni znovu ohřejeme. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou. |