Smažené šproty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené šproty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 32098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
450 g | Šproty v oleji |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 41,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 111,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šproty v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené šproty postup přípravy receptu:
1 | V kastrole zahřejeme vyšší vrstvu oleje. |
2 | V míse promícháme hladkou mouku s cayenským pepřem a solí. Přidáme omyté šproty a rovnoměrně je směsí obalíme. Vše vyklopíme do síta a z ryb setřeseme přebytečnou mouku. |
3 | Šproty vložíme do kastrolu s olejem a smažíme asi 3 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Ihned podáváme, na každý talíř položíme dílek citronu. Vhodnou přílohou je tmavý chléb s máslem. |