Jelení ragú s brokolicí a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení ragú s brokolicí a ovocem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Jablka |
4 ks | Jalovec |
700 g | Jelení maso |
1 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
1 ks | Mandarinky |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
3 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 163,8mg |
Draslík | 943,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 170,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Jelení maso, Mandarinky, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Jalovec, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení ragú s brokolicí a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky. |
2 | Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky. |
3 | V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme. |
4 | Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme. |
Poznámka
1