Jemné artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné artyčoky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32127 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Sardelové řezy |
5 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Máta, Sardelové řezy, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Vložíme do hrnce s vínem a podusíme asi 15 minut. |
2 | V kastrole smícháme jemně nasekaný česnek, nasekané sardelové řezy a mátu. Přilijeme olivový olej a vše promícháme. |
3 | Okapané artyčoky naplníme připravenou bylinkovou směsí a otvorem nahoru je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a 8 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě na prostřední mřížce. |
4 | Podáváme jako teplý předkrm. |