Jihočeský špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský špíz
Jihočeský špíz
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
0,5 kg | Moravské uzené maso |
0,2 dl | Omáčka pikantní worcesterová |
0,3 g | Pepř černý mletý |
0,3 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,2 g | Sůl |
0,5 kg | Vepřové kotlety |
0,5 dl | Víno červené |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,2 kg | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 197,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Sůl, Víno červené, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Moravské uzené maso, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský špíz postup přípravy receptu:
1 | Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem je opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekány česnek a necháme 2 hodiny odležet. Připravené masa nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, cibuli, hovězí, slaninu a uzené po celé délce špejli. |
2 | Na plechu rozpustíme sádlo, na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře vyhřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem, za občasného podlévání pečeme dalších 30 minut. Před dopečením sundáme alobal, přidáme červené víno a ještě 15 minut necháme v troubě dopéct. |