Knedlíky z rohlíků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z rohlíků
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32239 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z rohlíků postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme rohlíky, špetku soli, vejce rozšlehaná ve vlažném mléce, vlijeme máslo, přisypeme mouku, dobře promícháme. |
2 | Ve velkém hrnci vaříme vodu osolenou špetkou soli. Do vroucí vody vkládáme šišky knedlíků o průměru asi pět centimetrů. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama, aby se k rukám nelepily. |
3 | Knedlíky vaříme zhruba dvanáct minut, obracíme je a dbáme, aby se nepřichytily dna. Uvařené knedlíky překrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu. |
Připravovala jsem dvě porce, ale množství vystačí i na porce tři. Tím, že jsem měla pečivo trochu starší, tak jsem musela použít více mléka. Velice doporučuji vaření ve fólii, tento způsob se mi osvědčil. Knedlíky dělávám i hrubší, ale pak vařím déle. Po odstranění fólie se můžou přetřít olejem. Palec nahoru.