Karlovarský knedlík se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarský knedlík se žampiony
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32245 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 g | Olej rostlinný |
6 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 694,1mg |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 78,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarský knedlík se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na tuku v pánvi opečeme rohlíky nakrájené na kostičky. Prochladlé vložíme do mísy, přidáme očištěné a na tenké malé plátky nakrájené žampiony, přelijeme vlažným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, osolíme a jen lehce promícháme. Mouku přimícháme, až se mléko vsákne do rohlíků. |
2 | Z připraveného těsta na potravinářské fólii vytvarujeme ne příliš dlouhý knedlík, zabalíme ho do fólie, tu pevně převážeme, knedlík vložíme do formy na chlebíček. Formu vložíme do vroucí vody, která bude sahat pod okraj formy a vaříme zhruba půl hodiny. |
3 | Uvařený knedlík vyjmeme z fólie a na plátky nakrájíme nití. |
Karlovarské knedlíky dělávám, tak jsem vyzkoušela i tento se žampiony. Ingredience jsem dodržela přesně, rohlíky jsem měla starší, ale ještě vláčné. Jinak by možná stačilo o malinko méně mléka. Recept musím pochválit, jen možná k lepší soudržnosti bych spíš žampiony nahrubo nastrouhala. Jsem zvyklá do podobných knedlíků dávat z bílků sníh, skrz zlehčení, ale tady jsem ho nedělala. Jedinou změnu jsem udělala v postupu a to konkrétně ve vaření. Knedlík jsem vařila ve fólii přímo ve vodě a ne ve formě. Dělávám to tak už dlouho a nemám problém. K těmto účelům používám obdelníkový pekáček s víkem.Vařila jsem cca 20 minut a jednou obrátila. Ale záleží na velikosti knedlíku. Palec nahoru.