Bramborový koláč s hrozinkami a masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s hrozinkami a masem
Bramborový koláč s hrozinkami a masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32342 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 dl | Bujón hovězí |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso vařené |
150 g | Hrozinky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 929,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Hrozinky, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón hovězí, Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s hrozinkami a masem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Dáme je do mísy, osolíme a promícháme. |
2 | Uvařené hovězí maso pomeleme a masovém strojku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme a necháme odkapat. |
3 | V pánvi si rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. Přidáme k ní pomleté maso, hrozinky, sůl, pepř, tymián, chilli, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Maso dusíme za stálého míchání asi 7 minut. |
4 | Do pečící mísy vymazané olejem dáme 1/2 prolisovaných brambor. Na ně vložíme podušené hovězí maso i se šťávou a zakryjeme ho zbývající 1/2 brambor. |
5 | Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při 180 °C dozlatova. |
6 | Horký koláč nakrájíme na porce a podáváme. |