Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32345 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Brutnák |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 184,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 851,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kerblík, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brutnák, Libeček, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory a nahrubo nastrouháme. Necháme je okapat na cedníku, vyloženém navlhčeným lněným ubrouskem. Poté vyklopíme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, všechny bylinky opláchneme, otřepeme a lístky najemno posekáme. Do brambor vmícháme cibuli, bylinky, mléko, vejce, ochutíme solí a pepřem. |
2 | V pánvi rozpálíme trochu sádla, z bramborové hmoty tvoříme placičky a opékáme. Hotové osušíme na papírové utěrce a uchováme teplé v troubě, zahřáté na 75C. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha je vhodný např. jablečný kompot.