Stamppot z brambor a štěrbáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stamppot z brambor a štěrbáku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 32346 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice dijonská |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
1 ks | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stamppot z brambor a štěrbáku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, rozpůlíme a cca 20-25 minut vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme štěrbák, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. |
2 | Na marinádu smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř. Přelijeme jí cibuli a štěrbák a promícháme. Ze slaniny odstraníme kůži a chrupavky, nakrájíme na kostičky a v pávni dokřupava osmažíme. |
3 | Brambory scedíme a nahrubo rozmačkáme. Promícháme je se salátem a slaninou, ochutíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Pokrm podáváme jako přílohu např. k pečené nebo smažené rybě.