Tyrolský Gröstl s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolský Gröstl s hovězím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32348 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso vařené |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata Cherry |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolský Gröstl s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nakrájíme na plátky, slaninu a vařené maso na nudličky. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a pokrájíme také na plátky. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a krátce na něm osmahneme slaninu a cibuli. Vyjmeme a přidáme do pánve zbytek másla. Na něm restujeme cca 10 minut brambory. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Poté přidáme slaninu s cibulí a ještě cca 5 minut opékáme. Vmícháme rozpůlená rajčátka, dochutíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Brambory je ideální uvařit den předem. Jako příloha je vhodný hlávkový salát s bylinkovou zálivkou.