Recept

Římský salát s křepelčími vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32417
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Hříbky čerstvé
40 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
2 ks Salát římský
60 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
12 ks Vejce křepelčí
Na zálivku
50 g Ančovičky konzervované
5 ml Hořčice
20 ml Ocet vinný červený
1 dl Olej olivový extra panenský
3 g Pepř bílý
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 379kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 30 g
58% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Římský salát s křepelčími vejci postup přípravy receptu:

1

Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.

2

Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.

3

Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.

4

V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept