Recept

Nudlové flíčky se zelím

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32421

Ingredience

Těsto
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Zelí
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
80 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
750 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
22% Sacharidy 78 g
30% Tuky 23 g
31% Sodík 616 mg
34% Bílkoviny 19 g

Nudlové flíčky se zelím postup přípravy receptu:

1

Na těsto smícháme mouku s vejci, olejem, octem a solí. Zpracujeme hladké, vláčné těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie, necháme 30 minut odpočinout.

2

Poté ho na pomoučeném vále rozválíme po částech na tenké plátky a nakrájíme na čtverečky o straně cca 2 cm. Rozložené na pomoučené utěrce necháme 30 minut schnout.

3

Mezitím očistíme zelí a nasekáme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme. Slaninu pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme cukr a necháme ho zkramelizovat. Vmícháme cibuli, necháme zesklovatět, přimícháme zelí, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Na mírném ohni cca 15 minut podusíme doměkka.

4

Těstové flíčky povaříme ve vroucí osolené vodě 3-5 minut. Slijeme, necháme okapat. Vmícháme do zelí a společně dusíme ještě 2-3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Jako příloha je vhodný např. listový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept