Nudlové flíčky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlové flíčky se zelím
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32421 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Zelí | |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
80 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
750 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 198,5mg |
Draslík | 561,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Cukr moučkový, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlové flíčky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Na těsto smícháme mouku s vejci, olejem, octem a solí. Zpracujeme hladké, vláčné těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie, necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Poté ho na pomoučeném vále rozválíme po částech na tenké plátky a nakrájíme na čtverečky o straně cca 2 cm. Rozložené na pomoučené utěrce necháme 30 minut schnout. |
3 | Mezitím očistíme zelí a nasekáme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme. Slaninu pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme cukr a necháme ho zkramelizovat. Vmícháme cibuli, necháme zesklovatět, přimícháme zelí, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Na mírném ohni cca 15 minut podusíme doměkka. |
4 | Těstové flíčky povaříme ve vroucí osolené vodě 3-5 minut. Slijeme, necháme okapat. Vmícháme do zelí a společně dusíme ještě 2-3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha je vhodný např. listový salát.