Roláda z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z tresky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32573 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
200 g | Cibulka jarní |
600 g | Filé z aljašské tresky |
50 ml | Mléko polotučné |
6 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
9 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 197,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z tresky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme nadrobno nakrájené filé z tresky a cibuli. Přidáme rozmačkané brambory, housku namočenou v mléce, vejce, sůl, pepř, promícháme a necháme chvíli uležet. Mezitím si rozložíme utěrku, navlhčíme ji a pomažeme olejem. Hmotu z mísy rozložíme na utěrku a svineme do pevného balíčku. Zavážeme na obou koncích a vložíme do vroucího vývaru a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Necháme ve vývaru vychladnout, potom vybalíme z utěrky a nakrájíme na 2 cm plátky a naskládáme na servírovací tác. Ozdobíme kolečky jarní cibulky. |
Poznámka
Podáváme s různými druhy majonézových omáček.