Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 32637

Ingredience

300 g Brambory
1 polévková lžíce Celer - nať
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
200 g Klobása vepřová
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
6% Sacharidy 22 g
149% Tuky 112 g
37% Sodík 738 mg
24% Bílkoviny 14 g

Sedlákova bramboračka postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka, omytou petrželovou a celerovou nať (lístky) pokrájíme nadrobno a ingredience odložíme do misek.

2

Brambory, mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.

3

V hrnci na rozpáleném másle a sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou zeleninu, promícháme, krátce orestujeme. Pak zeleninu posypeme 1 lžicí polohrubé mouky, 1 lžičkou sladké papriky, znovu promícháme, zalijeme 1,5 litrem vody. Přivedeme k varu, přidáme houby, sůl (1 lžička), kmín, pepř a pomalu vaříme přibližně 15 minut. Pak přidáme pokrájenou klobásu, majoránku, česnek a vaříme dalších 10-15 minut.

4

Bramboračku dochutíme solí (0,5 lžičky), přimícháme pokrájenou petrželovou a celerovou nať a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept