Pilaf z bulguru s mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf z bulguru s mangoldem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32683 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
400 g | Bulgur |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Korintky |
800 g | Mangold |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,1mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Chilli paprička, Cibule, Mangold, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Korintky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf z bulguru s mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Papriku omyjeme a očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme najemno. Chilli papričku očístíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do hrnce a na 2 lžících rozpáleného oleje krátce osmahneme. Oschutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. |
2 | K zelenině přidáme bulgur, korintky a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme na mírném ohni cca 20min. Bulgur musí změknout. |
3 | Mezitím omyjeme a očistíme mangold. Silné řapíky odřízneme, nasekáme na kostičky, listy nakrájíme na široké pruhy. Rajčata opláchneme a nakrájíme. |
4 | Zbytek oleje zahřejeme a orestujeme na něm nejprve cca 3min řapíky mangoldu, poté přidáme listy, rajčata a ještě 2 minuty podusíme. Mangold vmícháme do pilafu, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |