Krkonošská polévka s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská polévka s višněmi
Krkonošská polévka s višněmi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32709 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Višně |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 425,2mg |
Draslík | 299,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Vaječný žloutek slepičí, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská polévka s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. |
2 | Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme. |