Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 2280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu
Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu
Celkový čas: | 2280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2280 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zizka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32755 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 g | Estragon |
2500 ml | Jogurt bílý |
10 g | Majoránka |
10 g | Máta |
1000 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 89,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Jogurt bílý, Majoránka, Máta, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu postup přípravy receptu:
1 | K výrobě tvarohu použijeme kvalitní bílý jogurt a sůl. Smícháme jogurt a sůl,vyšleháme jemnou hmotu, kterou pak nalijeme na větší cedník nebo síto. Cedník (síto) jsme předtím vyložili jemnou gázou a uložili na vyšší nádoby, do kterých bude vykapávat voda z tvořícího se tvarohu. Necháme vykapávat cca 12-14 hodin. Potom ze vzniklého tvarohu vytvarujeme kuličky, uložíme je opět na síta s novou jemnou gázou, uložíme na 24 hodin do lednice, kde tzv. dokapou. |
2 | Mátu, estragon a majoránku nasekáme na jemno, smícháme s mletou červenou paprikou. Touto směsí posypeme kuličky tvarohu. |
3 | Kuličky skládáme do sklenic, zalijeme kvalitním olivovým olejem, skladujeme v chladu. |
Poznámka
Chceme-li mít kuličky co nejkvalitnější, necháme je v lednici odležet další 3 dny. Kuličky budou krémovější.