Škvarkové bramborové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové bramborové placky
Škvarkové bramborové placky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32847 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
120 g | Vepřové škvarky |
2 l | Voda pitná |
salát | |
---|---|
4 ks | Cibulka jarní |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
8 ks | Ředkvička |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 703,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibulka jarní, Pepř bílý, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové škvarky, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové bramborové placky postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory dáme uvařit do mírně osolené vody (2 l voda + 1 lžička sůl). Uvařené brambory vaříme asi 30 minut doměkka. |
2 | Mezitím si připravíme salát: omytou jarní cibulku a ředkvičky nakrájíme na kroužky, dáme do mísy s mořskou solí, bílým pepřem a olivovým olejem. Promícháme, dáme vychladit. |
3 | Uvařené brambory scedíme, oloupeme, teplé nastrouháme. V míse smícháme brambory se solí, vejcem a moukou. Pak těsto dobře vypracujeme s drobně pomletými škvarky na pomoučeném vále na tužší těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Uděláme z něj váleček o průměru asi 8 cm a síle 3 cm. Z každého dílu vyválíme tenkou placku. Plech vymažeme sádlem, necháme ho v předem rozehřáté troubě rozpálit. Pak rychle, ale opatrně, na něj poklademe placky a upečeme je dozlatova. Pečeme 10-15 minut při 220 °C. |
4 | Placky podáváme s ředkvičkovým salátem. |