Jablkový koláč s čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32958 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,8 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tuk ztužený |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Na plech | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na náplň | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
750 g | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Na potření | |
3 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
Na polevu | |
150 g | Čokoláda na vaření |
50 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 299,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk ztužený, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Marmeláda rybízová, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě. |
2 | Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou. |
3 | Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí. |