Filé z tresky s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z tresky s jarní zeleninou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
800 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Na dušení zeleniny | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 129,3mg |
Draslík | 15,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Zeleninová směs jarní - mražená, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z tresky s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rybu zakapeme citronovou šťávou, osolíme, z obou stran opečeme na rozpáleném oleji s máslem. |
2 | V mezičase v rendlíku na másle udusíme mraženou zeleninu, kterou zalijeme smetanou. |
3 | Usmaženou tresku vložíme do omáčky a podáváme. |