Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33046 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
115 g | Bambusové výhonky konzervované |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 stroužek | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 hrnek | Protlak rajčatový |
100 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 180,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 207,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno rýžové čínské, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Paprika zelená, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř sečuánský, Vepřové maso libové, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ve sladkokyselé omáčce na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do misky. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme rýžové víno a necháme cca 15 - 20 min. marinovat. Mezitím scedíme bambusové výhonky a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Maso zaprášíme moukou, obalíme v rozšlehaném vejci a poté opět v mouce. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm restujeme za stálého míchání na středním ohni cca 3 - 4 min. Vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Olej rozpálíme na vyšší teplotu a maso do něj vrátíme spolu s bambusovými výhonky. Krátce cca 1 min. osmažíme, vše opět vyjmeme a necháme oschnout. |
4 | V další pánvi připravíme omáčku. Rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, na kousky pokrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou papriku bez semínek a nadrobno nasekanou chilli papričku. Za stálého míchání restujeme půl minuty, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, protlak, přilijeme vývar a vodu. Přivedeme k varu a přisypeme maso s bambusovými výhonky. |
5 | Prohřejeme, důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme. |