Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 33108

Ingredience

150 g Celer bulvový
20 g Houby sušené
400 g Kachní drůbky
1 ks Kachní krk
2 ks Kachní křídla
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový květ
3 hrst Nudle vlasové
5 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na játrové knedlíčky
100 g Játra kachní
0,5 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
5% Sacharidy 17 g
112% Tuky 84 g
14% Sodík 282 mg
39% Bílkoviny 22 g

Středočeský kaldoun postup přípravy receptu:

1

Kachní křídla, krk a vnitřnosti vaříme s kořením, solí a kořenovou zeleninou na mírném plameni, až je maso měkké.

2

V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, rozšleháme ji se smetanou a částí scezeného vývaru dohladka. Poté vlijeme zbylý scezený vývar z kachních drobů, pokrájené sušené houby, které jsme půl hodiny namáčeli ve vodě (i s vodou) a vaříme alespoň dvacet minut.

3

V mezičase připravíme játrové knedlíčky (nejlépe z kachních jater). Játra umeleme, vmícháme ostatní suroviny a tvoříme v dlaních malé kuličky, které zavaříme do polévky. Přidáme vlasové nudle, obrané a pokrájené kachní maso, muškátový květ, a když polévku dovaříme, vmícháme jemně nasekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept