Krkonošské chlupaté knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33131 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 536,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošské chlupaté knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé těsto. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s jednou lžicí soli. Když se voda vaří, lžící vykrajujeme bramborové těsto a dáváme noky do vody. Občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Pomalu vaříme 10 minut, pak je sítem vytáhneme, pod proudem vody propláchneme a dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným sádlem a podáváme jako přílohu k masu. |
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.