Recept

Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33200

Ingredience

350 g Cannelloni
60 g Cibule
3 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
650 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
1 kg Špenát listový čerstvý
Rajčatová omáčka
60 g Cibule
5 g Cukr třtinový
150 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
5 g Sůl
120 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou
5 g Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 447kJ
18% Sacharidy 64 g
32% Tuky 24 g
53% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci postupně uvaříme těstoviny na skus.

2

Nakrájenou cibuli a česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme dozlatova. Přidáme nasekaný špenát a nezakrytý podusíme 2 minuty, potom nádobu zakryjeme dobře těsnící pokličkou a podusíme ještě asi 5 minut. Opatrně slijeme přebytečnou tekutinu. Dušený špenát musí být co nejsušší, aby těsto nerozměklo. Špenát smícháme se sýrem ricotta, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zamícháme a odložíme.

3

Omáčka: Nakrájenou cibuli a česnek smažíme za občasného zamíchání na malém ohni na oleji asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.

4

Rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem. Na dno nalijeme asi třetinu omáčky. Těstovinové trubičky naplníme špenátovou náplní a položíme spojením dolů do pekáče. Zbytek rajčatové omáčky nalijeme na cannelloni a navrch nasypeme nastrouhanou mozzarellu.

5

Cannelloni zapékáme 30-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme zapečený pokrm 10 minut odpočinout.

Poznámka

Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept