Variace salátů se ztraceným vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Variace salátů se ztraceným vejcem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33223 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Ciabatta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Rukola |
100 g | Salát ledový |
80 g | Salát Polníček |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 675,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Ciabatta, Pažitka, Salát ledový, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Salát Polníček, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Variace salátů se ztraceným vejcem postup přípravy receptu:
1 | Ledový salát, rukolu, polníček a špenát omyjeme, očistíme, natrháme na kousky. Vložíme do velké salátové mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a společně s pažitkou osmahneme na pánvi. |
2 | Osmažené žampiony přidáme k salátům. Na pánvi na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme také k salátům. Ciabattu nakrájíme na kostičky a také osmahneme na pánvi dokřupava. |
3 | Do kastrůlku s vařící vodou necháme sklouznout rozklepnutá vejce a 4 minuty povaříme. Smícháme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, plátky česneku, špetku soli a pepře, takto připravenou zálivkou přelijeme salát. Důkladně promícháme, rozdělíme na připravené talíře a na každý talíř navrch položíme jedno uvařené vejce, posypeme opečenou ciabattou. |