Recept

Špenátový salát s uzeným lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33243

Ingredience

1 ks Ciabatta
180 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Losos uzený
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 324kJ
5% Sacharidy 17 g
21% Tuky 16 g
17% Sodík 347 mg
50% Bílkoviny 28 g

Špenátový salát s uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Zálivku připravíme smícháním hořčice, vinného octa, 3 lžící oleje, 1 lžíce vody a špetky soli.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní zelené fazolky, povaříme asi 3 minuty. Poté je vyjmeme, scedíme, necháme okapat. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na osminky.

3

Lososa nakrájíme na proužky. Ciabattu nakrájenou na kostičky osmahneme na pánvi s olejem.

4

V salátové míse smícháme nasekaný špenát, fazolky, uzeného lososa, opečenou ciabattu, vše promícháme s připravenou zálivkou. Rozdělíme na talíře, navrch poklademe vejce a nasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept