Recept

Špagety s neapolskou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33272

Ingredience

80 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
60 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 g Rajčata
5 g Sůl
125 ml Voda pitná
500 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
24% Sacharidy 85 g
42% Tuky 32 g
20% Sodík 409 mg
24% Bílkoviny 14 g

Špagety s neapolskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli, kolečka mrkve a nakrájený celer dáme do rozehřátého oleje, zakryjeme pokličkou, za občasného zamíchání zeleninu podusíme asi 10 minut na malém ohni.

2

Přidáme nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, cukr a půl hrnku vody. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, necháme pod pokličkou mírně vařit 45 minut. Občas zamícháme. Na závěr omáčku osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme ještě přilít vodu a minutu povařit.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Polijeme omáčkou a opatrně promícháme. Podáváme na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept