Bramboračka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33329 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby sušené |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Petržel kudrnka |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
9 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vařit kořenovou zeleninu, cibuli a brambory nakrájené na kostičky. Uvaříme doměkka, vyjmeme cibuli, celer a petržel, přidáme sušené houby a ještě 5 minut povaříme. V misce smícháme smetanu s moukou a postupně vmícháme do odstavené polévky, osolíme, opepříme a krátce povaříme do zhoustnutí. Před servírováním vmícháme nasekanou petrželku. |