Roštěnky s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s klobásou
Roštěnky s klobásou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33346 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Hříbky čerstvé |
250 g | Klobása - Čabajka |
2 dl | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Pórek |
200 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva 50% - tavený |
0,5 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 612,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Niva 50% - tavený, Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Naporcované roštěnky naklepeme, nařízneme konce, aby při pečení zůstaly rovné, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme 3 hodiny na chladnem místě odležet. |
2 | Očištěné hříbky uvaříme a necháme vychladnout. |
3 | Pekáč vymažeme sádlem a do něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, cibuli posypeme nakrájenými hříbky, na ně rozložíme roštěnky, na kolečka nakrájený česnek a pórek, přiložíme ještě na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Pekáč přiklopíme a pokrm dáme do vyhřáté trouby na 30 minut zapéct. |
4 | Když jsou roštěnky hotové, vytáhneme je z trouby a ještě za horka je posypeme nastrouhanou nivou. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýži a brusinkovým kompotem.