Recept

Pórková polévka s pomerančovou kůrou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33399

Ingredience

1 g Bobkový list
60 g Celer řapíkatý
1 špetka Chilli paprička
160 g Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
10 g Cukr krupice
250 g Kroupy ječné
80 g Mrkev kořen
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Pomeranče
400 g Pórek
100 g Rajčata
3 g Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
2500 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
20% Sacharidy 72 g
51% Tuky 38 g
83% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Pórková polévka s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

2

Olej necháme rozehřát a zeleninu na něm pozvolna osmahneme. Smažíme cca 5 minut.

3

Kroupy uvaříme dle návodu výrobce.

4

K smažící se zelenině přidáme pomerančovou kůru, lisovaný česnek, chilli a cukr.

5

Minutu smažíme, poté promícháme rajčata a pomerančovou šťávu.

6

Kroupy slijeme a společně s cizrnou přimícháme do polévky.

7

Zalijeme vývarem, přidáme koření a uvedeme k varu.

8

Polévku vaříme 20 minut.

9

Osolíme, opepříme.

Poznámka

Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept