Jednoduchý recept

Polévka z pečené dýně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33460

Ingredience

400 g Dýně
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
290 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
3% Sacharidy 11 g
34% Tuky 26 g
32% Sodík 646 mg
10% Bílkoviny 5 g

Polévka z pečené dýně postup přípravy receptu:

1

Dýni omyjeme, naporcujeme na jednotlivé plátky. Odkrojíme semena a pokapeme olejem. Takto upravenou dýni rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 °C 40 minut.

2

Pečenou dýni rozmixujeme na pyré, osolíme, opepříme. 250 ml smetany vyšleháme a vmícháme do polévky. Vmícháme vroucí vývar.

3

Jednotlivé porce ozdobíme zbytkem smetany.

Poznámka

Na výrobu polévky je vhodná dýně typu hokkaido, ale lze použít i jakýkoliv jiný druh.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept